Home

Contact

Het Jonge Schaap
Kalverringdijk 31a
1509 BT Zaandam
a/d Zaanse Schans

info@hetjongeschaap.nl
(+31) (0)75 6401377

openingstijden

Dagelijks geopend: 09.30-16.30 uur

Gesloten: Eerste Kerstdag en Koningsdag

foto's

buienradar

Welkom bij Het Jonge Schaap
Facebook PDF Print
donderdag, 12 december 2013 13:30
Op onze Facebookpagina verschijnen zeer regelmatig stukjes, foto's en video's over de activiteiten bij Het Jonge Schaap. De kreet 'volg ons op Facebook' geldt dus ook zeker voor onze molen.
Dus wil je weten wat we doen of wat er speelt? Ga naar http://www.facebook.com/hetjongeschaap
Ook als je zelf niet aan Facebook doet kan je hier kijken!
 
Welkom! PDF Print
Molen Het Jonge Schaap is de laatste aanwinst op de Zaanse Schans. Deze 'bovenkruiende houtzaagmolen' is een schitterend werkend voorbeeld van de 17e eeuwse techniek die in Nederland de Gouden Eeuw mogelijk heeft gemaakt. De molen is tegenwoordig zeven dagen per week, van maandag tot en met zondag, te bezoeken. Ook toegankelijk met kinderwagens en rolstoelen!De molen is een interessant en vooral leuk uitje. Voor individuele bezoekers en groepen, voor Nederlanders en buitenlanders, voor volwassenen en kinderen, zowel prive als zakelijk, voor scholen, bedrijven en instellingen. 
Lees meer...
 
hout verkoop PDF Print
donderdag, 02 oktober 2008 11:38
Houtzaagmolen Het Jonge Schaap is een werkende houtzagerij. We zagen hout voor de verkoop. Onze kracht ligt in de mogelijkheid om ook niet-standaard maten te leveren. Bouwmarkten werken met standaardmaten terwijl voor veel (restauratie!) projecten afwijkende maten gelden.
Het Jonge Schaap heeft met name inlands hout in voorraad (bijvoorbeeld lariks, grenen, eik, iep) maar we zagen in principe alles. Windgezaagd hout van ongekende kwaliteit. Klimaatneutraal!

Benieuwd wat Het Jonge Schaap voor u kan betekenen? Neem contact met ons op!
 
Bezoek de Zaanstreek PDF Print
donderdag, 02 oktober 2008 13:36
Het Jonge Schaap is een van de nog werkende productiemolens in de Zaanstreek. Holland en molens zijn voor veel buitenlanders synoniem. Veelal denkt men dat molens alleen gebruikt worden om polders mee droog te malen, maar dat is dus niet zo. Het Jonge Schaap is een houtzaagmolen maar er zijn in de Zaanstreek ook oliemolens, pelmolens, papiermolens, verfmolens, graanmolens, etcetera.
Lees meer...